tyrannika

Senaste inläggen

Av Annika - 28 april 2011 16:54


Varm rosa, matta bruna skuggor och lite guldigt skimmer - perfekta färger när du vill skapa en look som ser vacker ut i dagsljus och samtidigt underbar ut på bild!  


Först har jag applicerat Too Faced Shadow Insurance och sedan använt rouget Heather Rose från Wet n Wild som basskugga på locket. Två matta bruna färger i glodlinjen och det yttre v:et och en ljusbeige matt highlighter från en palett av Viva La Diva (Absolutely fabulous Eyes!) under brynbenet. Den skimriga skuggan Summer från Tikei fick lyfta ögat genom att endast läggas på mitten av ögonlocket och in mot den inre ögonvrån. Jag blandade en av de bruna skuggorna med Summer och tonade lätt med den färgen längs nedre fransraden. För ett lite mjukare intryck använde jag ingen svart eyeliner utan drog en linje av mörkbrun ögonskugga med en smal vinklad pensel längs med den övre fransraden innan jag applicerade ett lager maskara både uppe och nere.


 


Satsa på en så "perfekt" bas som du kan! Grunda med en  primer innan du använder din favoritfoundation och concealer där det behövs. Sätt din bas med ett puder eller en veil och fokusera lite extra på panna, näsa och haka. Markera kindbenen mjukt med ett bronspuder och låt det som är kvar på borsten värma tinningarna, nästippen och hakspetsen. Lägg ett rosa eller aprikost rouge från kindens äpplen och upp mot kindbenen, försök "lyfta" ansiktsdragen genom att inte låta rouget hamna för långt ner (använder du ett krämrouge apllicerar du det innan pudret/veil).Var sparsam mig highlighter i ansiktet men använd gärna lite längs näsryggen, kindbenen och amorbågen om du vill. Jag avslutade med ett mellanrosa läppstift för jag kan inte vara utan färg i vår/sommar! :) men välj bara ett läppstift, läppglans eller läppbalsam som du tycker om och trivs i.


  
    

ANNONS
Av Annika - 26 april 2011 22:10


Självklart retucheras killar också! 

ANNONS
Av Annika - 25 april 2011 19:28

 

Jag har grundat med Too Faced Shadow Insurance Candlelight över hela locket och sedan lite extra med NYX Jumbo Pencil i Milk just under brynet och i den inre ögonvrån. Skuggan Meadow från Tikei packade jag sedan på över hela den rörliga delen av locket och tonade över till skuggan Summer mot den inre vrån innan jag började bygga upp djup i globlinjen med matta mörkbruna skuggan från min Fusion Eye & Cheek palette i Endless från Smashbox. Jag använde samma skugga med en smalare borste under ögat med större färgkoncentration mot den yttre ögonvrån. För att förstärka det yttre V:et lite extra använde jag lite Gotich från Tikei och suddade noga innan jag målade den svarta dramatiska eyeliner med min favvopenna Liquid Liner Pen i Jet Black från Smashbox.


Den spetsiga linjen i inre vrån är en vanlig touch i en "tusen och en natt"look och för att ha lite extra kul adderade jag den dubbla linjen i yttre ögonvrån och fyllde i mellanrummet med Milk-penna  från NYX innan jag "säkrade" färgen genom att gå över med min highlighterskugga.

   

Jag fyllde i brynen med den matta mörkbruna skuggan och en smal vinklad pensel och la på två lager mascara. Sedan följe den vanliga ansiktsrutinen förrutom att jag la på extra mycket bronzer och även skuggade näsan lite. Tyvärr är blixten i kameran lite väl stark så ansiktet blir alltid lite för ljust när jag fotar :(
    Jag hoppas att du blev nöjd, Aniara! (som önskade looken)

Jag lovar att försöka göra looks på alla specifika önskemål som jag får! :D


  

Av Annika - 24 april 2011 12:52

Kanske lite vågat för en del men jag tycker att det här är passande för en vardagslook. Färgerna är klara och glada som vårens makeup-trender blommar av men ganska ljusa och pastelliga vilket gör dem lättare att bära upp.       Gillar du stilen på sminket men tycker ändå att det känns för mycket med rosa och lavenderlila kan du bara hålla dig till en av färgerna till både locket och under ögat eller skippa de rosa läpparna och köra endast gloss eller en nude läpp.  

Jag har grundat locket NYX jumbo pencils i Hot Pink, Oyster och Milk och sedan använt Tikei-skuggorna Oxygen och Silence. Under ögat grundade jag med en lila penna från H&M och gick över den med en ljusblå/lila skugga från Smashbox. Jag använde min vanliga highlight-skugga från Smashbox och fyllde brynen med skuggan Java från Tikei. På fransarna har jag Doll Eye Volume Mascara från NYX, samma Hot Pink-penna som jag använde på ögonlocket på läpparna och min vanliga ansiktsrutin från Tikei. För lite extra vårig lyster highlightade jag även kindbenen lite extra:

 

    

För att göra looken lite vassare för att passa mer som en partylook eller kvällslook kan man boosta läpparna lite extra med ett lilaskimmrande gloss:


     

      


Vilken makeup vill du se nästa gång? Tipsa hemskt gärna,

jag börjar ha lite torrt om ideér!

Av Annika - 15 april 2011 21:10

Frågor:
1. Hur gammal var du när du upptäckte det roliga med smink?

Vad jag kan minnas började jag förälska mig och leka med smink när jag ungefär fem år. Jag tyckte t.ex om att leka med vattenfärger och måla mina läppar blå när det  regnade ute.


2. Hur och när började du använda makeup ofta/regelbundet?

Jag har haft en facination för det så länge jag kan minnas och jag älskade att leka med möjligheterna det gav. När jag var 14-15 började jag försöka använda makeup för att intensifiera mig själv och vad jag kände.


3. Nämn ett makeup-märke som du tycker får för lite uppmärksamhet?

Svårt. Mycket svårt. Just nu TiKei, fantastiska matta ögonskuggor och väldigt bra concealer/foundation.


4. Vad betyder smink för dig?

Möjligheten att söka mig själv och illustrera mina känslor och åsikter i mitt yttre.


5. Om du bara fick välja fyra typer av produkter som du fick använda- vilka skulle du välja?

1. En concealer. Sätter upp ett dugligt motstånd mot mina mörka ringar under ögonen och kan i panikfall dubbla som foundation om jag har lite hudkräm tillhands.

2. En varm highlighter. Kan vara en ljust guldig skugga eller ett skimrigt finishing powder, om det fungerar som highlighter för ögonbrynen, kindbenen och amorbågen är jag nöjd :)

3. Ett snyggt blusher. Rouge ger värme och en samklang åt ansiktet samtidigt som det ofta kan dubbla som en ögonskugga.

4. Läppbalsam, gärna från Nivea.

6. Vad är det bästa med smink tycker du?

Att jag kan uttrycka i mitt utseende vem jag känner att jag är just den dagen.


8. Vilka tre tips skulle du ge till någon som just börjat med smink?

Fokusera på en bra concelar för dig, en foundation och ett rouge.


9. Berätta om en makeuptrend om som du inte alls gillat?

Blekta bryn. Jag finner det vara en trend jag inte kan anamms på något sätt.


10. Om du spontant måste tänka på ett sminkmisstag som du gjort, vilket tänker du på?

Då jag var yngre och inte kollade hur min foundation såg ut i dagsljus.


*


Vilka är dina svar?

*

Jag vill hemskt gärna veta :D

Av Annika - 14 april 2011 21:30

 

Av Annika - 10 april 2011 22:31

Färgsprakande ögon är en stor trend i vår, många av de stora modehusen visade vågade och färgstarka looker under sina visningar och make up-märkena har lanserat nya kollektioner i massvis av olika glada nyanser!

    
*
En iögonfallande make up-trend är den orangea ögonskuggan. Orange är en ganska svårburen färg och känns avskräckande för många men allt fler kommer nog att anamma trenden med roliga färger och lyfta ansiktet med en skugga i färg.
*
 
Starka färger på läpparna är också något som synts till på många ställen och ganska kul trend :) Rött och ceriserosa är vi rdan ganska vana vid men orange är en nyans som kommer stort på läpparna också. Även en del galna färger som grönt, blått och lila har börjat dyka upp allt oftare.
*
*
*
Är färg något för dig?
Och om du tänkt ta dig an dessa glada trender vilken och vilka
färger kommer du att testa?  

Vad vill du läsa om?

Vilka andra ämnen/saker är du intresserad av att läsa om?
 Internetshopping
 Smycken
 Kläder
 Tv/data-spel
 Film
 Musik

Översätt bloggen

Följ bloggen

Följ tyrannika med Blogkeen
Följ tyrannika med Bloglovin'

Fråga via Formspring

Fråga via Formspring

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Om migJag är en tjugosjuårig nörd med en förkärlek för makeup.

När jag inte leker med smink gillar jag att lyssna på musik, se film och tv-serier, spela tv/dataspel och skriva poesi.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

blogkeen

tyrannika

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se