tyrannika

Senaste inläggen

Av Annika - 12 mars 2011 20:16

Här är en grön make up look som jag gjort, den är lite mycket för de flesta som en vardagslook men kan vara väldigt passande när det vankas party.

   

Släpper du ner håret och låter det rama in ansiktet så är det gröna inte alls lika överväldigande!

Jag har använt en ljust klargrön skugga från Make Up Store som min over all skugga, och highlightat med skuggor från TiKei. För att bygga djup och skugga har jag använt en mörkare klargrön skugga från TiKei och glittret på undre fransraden är från en glittereyeliner från Viva la Diva. Den svarta eyeliner är Smashbox flytande eyelinerpenna med filttip från hearthbreaker-serien.

   


Nästa sminking jag lägger upp kommer att vara en rosa - det lovar jag!

Vill ni att den ska vara ljusrosa och användbar till varadag

eller mer chockrosa för natt/party?

Önska gärna i kommentarerna så jag vet vad ni vill se :)ANNONS
Av Annika - 11 mars 2011 21:35

 

Neutrala, varma färger - så vackert i sin enkelhet!
Hitta billiga resor hos Ticket!

ANNONS
Av Annika - 7 mars 2011 21:05

Det här är ett problem för många, och en riktigt svår fråga att svara på åt någon annan som man inte kan hjälpa personligen och IRL, men jag ska göra mitt bästa :)


Först bör du ta reda på om din hudton är varm, kall eller neutral. Det är ganska knepigt men jag ska försöka underlätta lite genom att skriva ner de sätt som jag tycker hjälper när man ska ta reda på det.


* Din hud och sol.

Blir du lätt brun och sällan bränner dig har du troligen varm underton medan du som ofta blir röd, flagnar och bränner din förmodligen är kall. Du kan också tänka på vilken färg din solbrända hud får, lutar den mot en brun-gul/gyllene/olivfärgad nyans är du varm och är den mer brun-orange-röd(tänk färgen på en klassisk tegelsten) är du kall.


* Metall-test.

Ta ett guldfärgat och ett silverfärgat smycke, håll dem ömsom varandra nära ansiktet och se vilket som passar bättre mot dina färger. Förhoppningsvis ska något av dina smycken lyfta fram din hudton, harmoniserar med den och ge din hud ett intryck av att ha mer lyster. Passar båda smyckena lika bra har du en god chans att du är neutral, är det guld är du varm och silver kall.


* Blodådrorna.

Kolla på dina handleder eller något ställe där du har synliga blodådror och se vilken färg huden just över dem lutar åt. Blå/grön till grönaktig och du är varm och blå/lila till lilaktig och du är kall. Känns det omöjligt att avgöra, är både och eller varierar från ställe till ställe är du neutral.


När du bestämt dig färg vilken underton du har så kan du sedan testa dig fram till en foundation du tycker om. Har du varm hudton bör du välja en som har en gul underton, kall en svagt rosa/beige och neutral allra helst en som varken lutar mot gult eller rosa utan en mer neutral beige. Då du hittat ett märke och/eller en variant du vill testa så bör du testa den i ansiktet och aldrig på handen eller handleden! Helst ska du testa den på det område som jag markerat med lila här:  


Färgen ska matcha huden i ansiktet och den på halsen. Vill du vara extra noggrann så ska du helst försöka matcha in färgen på bröstet med. Många kvinnor har lite mörkare hud på just bröstkorgen. Ett vanligt sätt att tackla det problemet dock är att balansera med en bronzer/bronspuder istället för att ta en mörkare foundation.


Om du inte har prover att ta med och testa hemma så att du kan testa i rätt dagsljus så gå alltid ut från butiken efter att du applicerat lite foundation och se hur det ser ut i ljust dagsljus. Det största misstaget som man gör är att inte testa sin foundation i dagsljus. Inomhus ät ljuset ofta lite varmare och det fungerar ungefär som ett "soft filter" och gör att nyanser smälter ihop och lurar ögat så att foundationen och huden nkan se ut att matcha varandra fast de inte gör det. Så testa alltid i dagsljus!


Lycka till och fråga gärna om jag missat något som du undrar över!

Av Annika - 23 februari 2011 23:59

Det här är min favorit, alla kategorier. Jag tycker att hon helt enklelt är underbar. Hon förklarar bra och ger tips som man kan använda sig av om och om igen :)


Lila smokey eyes


Vardagsmake-up

Av Annika - 20 januari 2011 17:28

Jag har blivit tillfrågad att ta upp hur man kan förebygga rynkor, rynkor i både ansiktet, på halsen/bröstet och på händerna.


Det första jag kan nämna, och som det finns flest bevis för att det verkligen fungerar, är att använda solskydd. Är du väldigt mån om att fördröja dina rynkor bör du använda det varje dag, oavsett om det är sommar eller vinter, sol eller molnigt.


Något som många gör är att massera in ren kokosolja i huden i ansiktet, händerna, halsen och bröstkorgen varje kväll istället för nattkräm. Andra mosar en banan till en slät kräm och lägger den som en mask på samma områden i ca 20 minuter. Det är inget som jag själv prövat så jag vill inte uttrycka någon personlig åsikt om huruvida det fungerar, men det finns många som hävdar att det hjälp dem.


Kost är något annat som sägs kunna hjälpa. Forskning visar på att regelbunden hälsosam träning och ett rekommenderat intag på vatten hjälper till att förebygga tidig uppkomst av rynkor.


En gör-det-djälv-mask som jag blivit rekommenderad är den här:

Blanda rött te, teet ska vara utblandat med vatten - redo att drickas- med några teskedar brunt socker och värm blandningen till dess att sockret lösts i teet. Låt vätskan svalna och blanda i vanligt vetemjöl under omrörning så att du får den konsistens på masken som du personligen föredrar. Applicera på rengjord torr hud och låt verka i ca 15 minuter innan du sköljer med varmt till ljummet vatten.


Jag använder inte själv den här masken, men vänner har bedyrat dess effekt. Personligen är jag mest benägen att använda mig av saker som jag själv har kunnat utreda verkligen fungerar enligt lämpliga experter. När det kommer till området hud och rynkor blir det hela dock väldigt suddigt. Det verkar vara en så pass stor marknad att det finns så mycket information ute att det är svårt att avgöra vad som är vad.

De här tipsen är dock antingen

1. Vetenskapligt bevisade att ha en positiv effekt, dvs rekommenderat vattenintag och användandet av solskydd.

2. Kostar väldigt lite att pröva på själv och skapa sig en egen uppfattning, dvs gör-det-själv-masken.

så välj själv hur du prioriterar och gör därefter dina val. Jag vill dock mycket starkt inråda att OM du ska köpa några dyrare antirynk-produkter, snälla, kolla upp vilka dokumenterade resultat det verkligen finns! Alla krämer och masker som jag kollat upp hittils har aldrig kunnat bevisa några effekter som minimerar befintliga rynkor i oberoende tester.


Lycka till!  :)

Av Annika - 19 januari 2011 17:54

 

Ta ut svängarna och lek med din eyeliner! :)

Av Annika - 19 januari 2011 17:40

 

Av Annika - 18 januari 2011 12:22

Har du råkat köpa en foundation i fel färg? Torka tårarna på en gång, det finns faktiskt bra användningområden för en foundation i en för mörk eller ljus nyans. Den mörka kan med fördel användas till "contouring" och den ljusa till "highlighting".

*

*

"Contouring" använder man främst för att markera sina ansiktsdrag

och ge ansiktet ett mer skulpterat intryck.

Applicera din mörka foundation enligt bilden och tona noga, noga. Var väldigt sparsam om du väljer att "skugga" längs med näsans sidor, det kan lätt se onaturligt ut i dagsljus men ser däremot fantastiskt ut om du ska fotograferas!


  "Highlighting" hjälper också till att lyfta fram dina drag men ger dessutom 

en snygg "glow" till ansiktet.

Det är lika viktigt att tona highlightern som det är med den mörkare färgen. Ett bra tips om du är osäker på var du bör highlighta är att applicera din för ljusa foundation på ansiktets "höga" punkter, de ställen som ljuset träffar först. Du kan testa att ställa dig framför en stark lampa just efter att du smörjt in ansiktet och se var i ditt ansikte som ljuset reflekteras mest tydligt.


Jag hoppas att det här kan rädda några foundations som annars skulle ha kastats bort :) Lycka till!

Vad vill du läsa om?

Vilka andra ämnen/saker är du intresserad av att läsa om?
 Internetshopping
 Smycken
 Kläder
 Tv/data-spel
 Film
 Musik

Översätt bloggen

Följ bloggen

Följ tyrannika med Blogkeen
Följ tyrannika med Bloglovin'

Fråga via Formspring

Fråga via Formspring

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Om migJag är en tjugosjuårig nörd med en förkärlek för makeup.

När jag inte leker med smink gillar jag att lyssna på musik, se film och tv-serier, spela tv/dataspel och skriva poesi.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

blogkeen

tyrannika

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se