tyrannika

Senaste inläggen

Av Annika - 17 december 2010 14:57

 

Spexa loss med bladguld som du fäster med lösögonfranslim

eller tona ner det och satsa på guldskugga istället!

ANNONS
Av Annika - 14 december 2010 17:22

Svarta läppar är inte en look jag kör med särskilt ofta kan jag erkänna, men det är ganska roligt att testa nya saker tycker jag! Sedan kan man självklart lätt variera den här looken genom att byta färg på läppstiftet eller skippa det och bara ta lite cerat eller läppglans.

Efter fuktkräm och primer så har jag grundat både över och under ögat med en vit skimmerskugga från Smasbox "Strobe"-palett innan jag lagt min silverskugga från The Body Shop i globlinjen. Sedan har jag sotat med en lila/vinröd skugga från H&M utifrån från brynet och in mot mitten av ögat, både uppe och nere, och sedan förstärkt det yttre v:et med lite svart matt skugga från TiKei. Jag valde faktiskt att inte använda någon kajal då jag ville undvika ett allt för "hårt" intryck utan lade istället lite extra krut på mascaran, däremot fuktade jag en smal pensel och drog ett litet streck med den lila/vinröda skuggan i yttre ögonvrån för att busa till det lite :) Vit eyeliner innanför de nedre fransarna och min vanliga ansiktsrutin och sedan var det bara läpparna kvar! Inget fancy alls, jag har helt enkelt fyllt i dem med en vanlig svart kajalpenna och sedan putsat till de yttre kanterna med lite concealer för en skarpare form.


Det som ser ut som ett streck på locket nära fransarna är ett lustigt litet veck eller kanske en rynka (?) som det halkat ner en del skugga i under dagen. (Jag fotade på kvällen när jag kom hem.) Tyvärr märkte jag inte det förrän efter att jag tvättat bort sminket, så jag hoppas att ni kan ha överseende med det!

ANNONS
Av Annika - 12 december 2010 20:11

Det här är en av de absolut mest stabila maskarorna

av ett billigare märke som jag testat!

 

Köper du den i svart får du riktigt svarta fransar, den ger intensiv färg, vilket jag verkligen gillar.

Du får hyfsad längd och en massiv volym, vilket namnet antyder :)


Den torkar rätt fort vilket är toppen om du letar efter en fest/kvällstidsmaskara.

Jag upplever att den inte klumpar fransarna utan jag kan enkelt applicera flera lager utan att behöva vänta en mindre evighet på att de ska torka och som bonus slipper jag också kladdet som kan hamna på ögonlocken när man blinkar innan maskaran hunnit torkat.

Som ett sista plus är den dessutom väldigt lättatt tvätta bort, kniper det kan det till och med gå vägen med bara varmt vatten!


Dåliga saker? Ja, tyvärr kan den fälla lite efter ca 5-6 timmar för mig, men inte värre än någon annan maskara från de billigare märkena somt ex Maybelline, MaxFactor och Isadora.


Jag gillar den verkligen, som ni kanske märkt, den ger märkbart längre och fylligare fransar men om man håller sig till 1-3 lager blir resultatet ändå "mjukt" och naturligt.

Har du testat den? Vad tyckte du? Kanske har du några bra maskaratips till mig?

Kommentera gärna i så fall!


__________________________________________________Det här är bara mina egna åsikter. Jag har betalat för mina produkter och är inte sponsrad på något sätt. Är något skickat till mig för testning anges det tydligt i bloggen.

Av Annika - 9 december 2010 21:24

 


Det är många som sköljer håret i kallvatten eller spolar det iskallt i kranen för att skölja ansiktet och det har sina anledningar.

Det sägs att kallt vatten kan hjälpa till att sluta ytskiten på hårstråna och ge håret ett glansigare utseendet, det kan hjälpa till att sluta porerna efter att de vidgats då de utsatts för värme och det kan så klart även få en att kvickna till riktigt effektivt. Men det råder delade meningar t ex idén om att kallt vatten skulle stänga hårstrået och göra håret extra glansigt är enligt kändisfrisören Louis Licari en myt:

"Kallt vatten gör dig bara pigg och alert".

 

Kallvatten är i alla fall inte bra till allt och man ska inte tro att bara för att riktigt varmt vatten kan verka uttorkande mot huden så ska man försöka att använda kalltvatten till allt. De flesta tvålar och rengöringskrämer behöver fingervarmt (ca 37 grader) för att fungera som de ska och kunna rengöra huden, är du väldigt sminkad och/eller smutsig kan lite varmare vatten till och med hjälpa till att rengöra ordentligt. Det viktiga är att återfukta huden efteråt, det gäller alltid när du tvättar huden, men är extra viktigt när du rengör mer på djupet.

Av Annika - 9 december 2010 00:21

 

Kul med färg!

Av Annika - 5 december 2010 23:59

En julklapp till dig själv eller någon som du tycker om?

 


Du kan tävla på två sätt:

1. Gör en makeup inspirerad av bilden ovan.

Det jag kommer att gå efter är fantasi och engagemang. Det är inte en tävling i vem som sminkar bäst eller mest som ett proffs, utan vem som kan göra den make som inspirerar mig mest! :)


2. Länka om tävlingen på din blogg.

Skriv sedan adressen till sidan där du länkat tävlingen som en kommentar till det här inlägget.
För alla som vill tävla på första sättet så ska ni skicka en bild på er sminkning till:

tyrannika_pwnzor@hotmail.com

Skriv "Tävling 1" på ämnesraden / som subject.

Försök gärna att ta tydliga bilder i bra ljus i den mån att ni har möjlighet.


Priser:

För dig som skickar in bilder så kommer det bidrag jag väljer att vinna en fullstor produkt av hemligt märke och några härliga prover från TiKei!


Bland de som länkar till tävlingen kommer jag att lotta ut ett pris med några roliga prover från TiKei!Tävlingen avslutas kl. 15.00 10/12 2010.

Ni får tävla hur många gånger ni vill.


Har du funderingar är det bara att fråga på!

Kram/Annika


Subscribe to tyrannika by Email

Av Annika - 5 december 2010 21:58

31 st röster, har 19 till personer röstat innan klockan tolv i natt så har jag lovat att hålla en tävling. Tyvärr verkar det inte som om det kommer att hända och det känns väldigt tråkigt. Därför tänkte jag att jag kan dela upp det i, förhoppningsvis, två tävlingar med två mindre priser istället. En som börjar efter midnatt i natt oavsett vad och en senare när/om 50 personer röstat!


Jag hoppas att det känns som en okej lösning.  

Av Annika - 5 december 2010 00:52

 

Alltid lika snyggt i sin enkelhet,

vingad eyeliner.

Vad vill du läsa om?

Vilka andra ämnen/saker är du intresserad av att läsa om?
 Internetshopping
 Smycken
 Kläder
 Tv/data-spel
 Film
 Musik

Översätt bloggen

Följ bloggen

Följ tyrannika med Blogkeen
Följ tyrannika med Bloglovin'

Fråga via Formspring

Fråga via Formspring

Kategorier

Länkar

Senaste inläggen

Om migJag är en tjugosjuårig nörd med en förkärlek för makeup.

När jag inte leker med smink gillar jag att lyssna på musik, se film och tv-serier, spela tv/dataspel och skriva poesi.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

blogkeen

tyrannika

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se